23 March 2010

Kole lugu

Pühapäeva õhtul juhtus meil siin ühikas üks hirmus hirmus lugu. Inimesed on siiani shokis, paljud lubasid ühikat vahetada ja järgmise kuu üüri maksmata jätta. Köögis toimus eile üleüldine miiting kus jõuti järeldusele, et kehvemat hausmeisterit kui meil pole olemas. Näiteks keelas ta meil, peale seda kui 3 korruse köök võõraste bandiitide poolt sassi peksti, köögis pidude pidamise. Kuna reegel väga pooldajaid ei leidnud jõuti kompromissile, et peod võivad olla, aga kell 11 peab lõpp olema. (Kõik kes on kunagi käinud mõnes lastelaagris peaksid sellist reegilt mäletama). 
Üksteist raskel ajal toedates sain näiteks teada, et tüdruk mu kõrvaltoast (kes mulle õhtuti läbi seina erinevaid Beyonce laule laulab) on pärit Sitsiiliast (eitab igasugust seotust maffiaga, aga me ei usu). Siis vaieldi veel tugevalt selle üle, kas Türgi peaks Euroopa Liitu astuma. Kõige suuremad ei-ütlejad olid huvitaval kombel balkanirahvas, kelle endagi seis väga roosiline pole. Kokkuvõte asjast on et enamus siiski ei toeta Türgi ühinemist, kuna Türgi kultuur on Euroopa omast niivõrd erinev ning kõik türklased kellel on soov kodust lahkuda on seda juba nagunii teinud. Minul isiklikult oleks heameel kui türklased Euroopasse astuksid kuna nad on ühed väga lõbusad ja humoorikad sellid, samas ütleb mu geograafiline taju et eieieiei, Türgi ei ole ju Euroopas. Siis see et Poola lennuk võttis kätte ja maandus valel pool Tallinna lennujaama on ka hea nali (meil siin on naljakas kuna me ei pea kütusemaitselist vett jooma (teate ikka et märtsi veearvetele lisatakse Tallinnas ka kütuseaktsiis?!)).
Aga teema juurde tagasi tulles, siis mis juhtus  oli see et INTERNET LÄKS ÄRA. 
Hetkel on Kaijasüünipäevapäev ja teades et siin maa keegi peale 4 ei tööta pole meie väljavaated veel täna tsiviliseeruda kuigi head. Et oma tervisele vajalikku paari tundi arvuti taga täis saada vaatan ma siin vanu pilte ja häid filme (nt Shooting dogs ja Killing Fields, iga hetkga veendun et see kuidas mind siin kiusatakse töölubade ja normaalse jogurti mitte tootmisega, pole üldse halb variant, võrreldes sellega mis toimub/toimus ala Cambozal või Aafrika hõimude vahel)

Nüüd on juba teisipäeva õhtu, internet on ära olnud üle 2 päeva, hukkunuid veel ametlike andmete kohaselt pole, kuid (hingeliselt)vigastatute arv suureneb iga hetkega ! Kõigele lisaks põgenes esmaspäeva ööl vastu teisipäeva esimese korruse köögist veekeetmiskann- tundemärgid MUST (nii värvilt kui muudelt tunnustelt).

Teid siiralt igatsedes,
Terje

No comments:

Post a Comment