3 April 2010

Kitzbühel

Kolm postitsut päevas ei olnud küll plaanis, aga kui juba laksimiseks läks siis tulevad infominutid Kitzbüheli kohta ka kohe ära. Kuna Kitzbühel puhul kehtib väljend: "Pilt ütleb rohkem kui wikipediast saadud ja tõlgitud info" siis ma panustan piltidele. 

Meeleolu loomiseks siiski nii palju, et Kitzbühel on üks tähtsamaid ja suuremaid suusakeskusi Austrias (seda on nad infobrozüüride järgi küll kõik, aga siiski). Koos naaberkülade Kirchbergi, Jochbergi ja Pass Thurniga on ta  oma 10 000 hotelli ja pansioniga piisavalt suur küll.
Kokku on piirkonnas 56 suusalifti ning 168 km jagu PISTEID :D (kellest nali mööda läks siis piste eesikeelne vaste on suusanõlv või laskumine). Lisaks 40 km radu kaskadööridele, kes eelistavad Austrias murdmaad sõita. 
Suvel on avatud ja hooldatud 120 km radu mountainbikeritele ning 500 km käänusid ja väänusid matkasellidele. 

Lisaks pakub piirkond veel tennise- ja golfiväljakuid. Olemas on ka ujula ja Austria ainus Curlingu-hall. 
Infobrozüüri lõppu on igaksjuhuks lisatud ka, et eriti on panustatud luxusturismi, kuna paljud prominendid ja muud kuulsused veedavad oma suusa- või suvepuhkuse just seal.  
Me eeldasime, et ju siis kohtame ka palju sõber venkusid seal, aga nad varjasid end kuskil ning rohem oli kuulda inglisekeelt. Mina väidan, et Inglismaalt, Marit väidab et Ameerikast. 

Kitzbühel ülevalt vaates.

Kitzbühleli citytsenro.

Kitzbüheli põhitänav, (pildistatud mõne vähe pädevama venna pool kui mina) 



 Üks väike Kiivipoeg kogus raamatupoe ees raha, tagasi koju - Uus-Meremaale- sõiduks. Kuna ma ka tean koduigatsuse väärtust, jätsin talle omaltpoolt 5 euro senti. 

Mariti ride, millega ringi sõitsime.


No comments:

Post a Comment