3 April 2010

Kevadvaheaeg

Vaheaja esimesel ametlikul  päeval  ehk esmaspäeval oli nii ilus ilm et mine lolliks. Üleüldse on juba tükk aega ilm nii ilus ja soe olnud, et mul on tõsine hirm et ilusate ilmade limiit selleks kevadeks hakkab vaikselt täis saama.
Igaljuhul esmaspäeva õhtul tuli Marit siia, käisime poes ja sõitsme ratasetga Hellbrunni lossi aeda ja käisime hiljem niisama Salzburgi hämaratel tänavatel ringi kummitamas ja niiiii mõnus ja niiii noh suvine oli.

Marit kimamas.

Tee Hellbrunni lossini.

Lossil endal väga ajalugu pole. Üks kohalik vürst lasi selle endale suvilaks ehitada, ise elas Salzburgi kindluses, mis on Hellbrunnist umbes 2km kaugusel. Mitte ühtegi ööd ta oma vahvas kollases suvilas ei veetnud. Seega on lossis elanud vaid toatüdrukuid ja kindlasti ka terve armee aednike, sest aed on lossil võõimas.

Samas elas lossis mõnda aega perekond Trapp koos võttetiimiga, sest lossis  filmiti mõned tseenid filmist Sound of the Music. Kõige kuulsam on see paviljoni tseen, teate küll, kus see noor tüdruk ja see poiss musimusi teevad ja seda Sixteen Going on Seventeen laulu laulavad, jube romantiline. Turistide kohale meelitamiseks toimub lossipargis miskisugune purskaevude show, mis pidi oleme niiii erakorde ja ainulaadne maailmas (samas suht loogiline, sest maailmas ongi vaid üks Hellbrunni loss koos oma purskaevudega, aga see selleks).

Hellbrunni lossipark koos oma ainuuulaadsete puskkaevude ja tiikidega. Tiikides elavad mutantforellid, mille suurusid minu paljunäinud kalamehe silm veel varem näinud pole.

 Vaade Salzburgile lõunapoolt, linnust on ka näha, kes välja zuumib. Pildi paremas nurgas poseeriv noormees EI OLNUD MEIEGA !!!!

Metsaseest leidisime sellise kivise augu, mis tahab olla teater, ooperiteater lausa ja seal toimus väidetavalt esimene ooperi ettekanne saksakeelsel pinnal. Leidsid ka koha noh.

August piilus august- oli august ! Tegelt piilus Marit ja oli märts (plirts-plärts), aga asi seegi. 




1 comment:

  1. me vaatasime täna just anniga helisevat muusikat:D

    ReplyDelete